Overzicht

SCA Sensory Skills Intermediate

In de SCA training Sensory Skills Intermediate ga je verder op de basis die je in de Foundation training hebt gelegd. We gaan dieper in op sensory profielen, waar heeft de consument behoefte aan en hoe vertaal je dat naar de eigenschappen van koffie? Ook gaan we aan de slag met traingle cupping, cuppen volgens de SCA normen en alternatieve cuppingmethoden. We kijken naar wat een sensory panel precies doet en hoe je een panel opzet voor het beoordelen van koffie.  

Direct na de training volgt het examen. Ben je geslaagd? Dan kun je je SCA Sensory Skills Intermediate certificaat aanvragen.

DUUR

Twee lesdagen van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

VOOROPLEIDING

SCA Sensory Skills Foundation en SCA Green Coffee Foundation zijn aan te raden.

KOSTEN

Training: € 797,00 exclusief BTW (inclusief reader en lunch)
Certificaat SCA-leden: € 100,00 exclusief BTW (graag aangeven bij inschrijving)
Certificaat niet-leden:  € 180,00 exclusief BTW

Als lid van de SCA ontvang je korting op het certificaat. Lid worden van de SCA kan hier: https://sca.coffee/membership/

DOELGROEP

De koffieprofessional die zijn of haar eigen smaak beter wil ontwikkelen en smaken wil leren herkennen en benoemen.

TOETSING

Direct na afloop van de training volgt het examen. Het examen bestaat uit een theoretische toets en een praktijktoets. Met de kennis die je tijdens de cursusdag opdoet, ben je in staat om het praktijkexamen te halen.

SPECIALTY COFFEE ASSOCIATION

De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.

PROGRAMMA

Je leert…

  • voor welke sensory profielen de consument een voorkeur heeft;
  • sensory profielen in verband brengen met andere productspecificaties van koffie;
  • hoe je verschillen en overeenkomsten in koffie kunt vinden via triangle cupping;
  • een cupping sessie met cupping formulier te organiseren;
  • op welke eigenschappen van koffie je moet letten volgens het SCA Cupping Form;
  • welke cuppingmethoden er nog meer zijn;
  • waarom het belangrijk is om standaard protocollen te gebruiken;
  • wat een sensory panel is en welke taken het panel uitvoert.

VERVOLGOPLEIDING

Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Locaties

DEN HAAG

International Tea & Coffee Academy
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag
T. 06 12 80 25 93

ZEEWOLDE

International Tea & Coffee Academy
Gildenveld 8
3892 DG Zeewolde
T. 06 12 80 25 93

Cursus Lesdagen Datum Tijd Plaats Prijs ex btw
ex certificaat
SCA Sensory Skills Intermediate 2 Onbekend Onbekend Den Haag, Zeewolde € 797,00 Aanmelden
SCA Sensory Skills Intermediate 2 24.–25-06-2019 10:00–17:00 Den Haag € 797,00 Aanmelden
SCA Sensory Skills Intermediate 2 28.–29-11-2019 10:00–17:00 Zeewolde € 797,00 Aanmelden