Overzicht

SCA Sensory Skills Foundation

Hoe getraind zijn jouw zintuigen? In de SCA Sensory Skill Foundation training draait alles om proeven, ruiken en voelen. Om te beginnen starten we met de vijf zintuigen en het onderscheiden van de vijf basissmaken. Vervolgens leren we je koffie cuppen volgens de SCA standaarden, wat een sensory analyse is en hoe je die kunt gebruiken. Smaak is natuurlijk subjectief, we leggen uit hoe dat zit en hoe smaken met elkaar interacteren. Aan het eind van de dag kun je een koffie beoordelen op smaak, aroma en textuur en gebruik je termen als ‘mondgevoel’ en ‘body’.

Direct na de training volgt het examen. Ben je geslaagd? Dan kun je je SCA Sensory Skills Foundation certificaat aanvragen. 

DUUR

Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

VOOROPLEIDING

Geen. SCA Green Coffee Foundation en SCA Barista Skills Intermediate zijn aan te raden.

KOSTEN

Training: € 297,00 exclusief BTW (inclusief reader en lunch)
Certificaat: € 60,00 exclusief BTW

DOELGROEP

De koffieprofessional die zijn of haar eigen smaak beter wil ontwikkelen en smaken wil leren herkennen en benoemen.

TOETSING

Direct na afloop van de training volgt het examen. Het examen bestaat uit een theoretische toets en een praktijktoets. Met de kennis die je tijdens de cursusdag opdoet, ben je in staat om het praktijkexamen te halen.

SPECIALTY COFFEE ASSOCIATION

De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.

PROGRAMMA

Je leert…

  • de vijf menselijke zintuigen onderscheiden;
  • hoe je een sensory analyse kunt gebruiken als meetinstrument;
  • het belang van sensory analyse in de koffiebranche kennen;
  • welke vier redenen er zijn voor het cuppen van koffie;
  • de vijf basissmaken herkennen;
  • welke smaken het meest in koffie te vinden zijn;
  • hoe smaken met elkaar interacteren;
  • waarom de perceptie van smaak per individu verschilt;
  • wat koffie z’n complexe smaak geeft;
  • de term ‘body’ definiëren;
  • wat cupping precies is en wat de SCA cupping methode inhoudt;
  • hoe je tijdens het cuppen aroma, smaak en textuur kunt beoordelen.

VERVOLGOPLEIDING

Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Locaties

DEN HAAG

International Tea & Coffee Academy
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag
T. 06 12 80 25 93

ZEEWOLDE

International Tea & Coffee Academy
Gildenveld 8
3892 DG Zeewolde
T. 06 12 80 25 93

Cursus Lesdagen Datum Tijd Plaats Prijs ex btw
ex certificaat
SCA Sensory Skills Foundation 1 Onbekend Onbekend Den Haag, Zeewolde € 297,00 Aanmelden
SCA Sensory Skills Foundation 1 16-01-2019 10:00–17:00 Zeewolde € 297,00 Aanmelden
SCA Sensory Skills Foundation 1 01-07-2019 10:00–17:00 Den Haag € 297,00 Aanmelden