Overzicht

SCA Green Coffee Professional

Algemeen:

De SCA training Green Coffee Professional wordt op aanvraag ingepland. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Om een SCA Green Coffee Professional te worden, ga je letterlijk dieper in de materie duiken. In deze training kijken we naar welke invloed klimaatverandering heeft op hoe de koffie groeit en bloeit. De bodem, de kwaliteit en het behoud daarvan, speelt daarbij een hele belangrijke rol. Maar ook het water dat er gebruikt wordt tijdens de bewerking van koffie. Natuurlijk mogen we daarbij het milieu niet uit het oog verliezen, dus kijken we naar wat er met het afvalwater gebeurt. Wist je dat koffie de op een na meest verhandelde commodity op de wereld is? We kijken naar hoe en waar die handel plaats vindt. Een belangrijk aspect voor het behoud van de kwaliteit van groene koffie is de verpakking. We behandelen de diverse verpakkingsmethoden en de opslag van koffie voordat deze op transport gaat vanuit de origin. Je gaat proeven welke effect de diverse opslagmethoden hebben op de smaak van de koffie.

Dit is nog maar een greep uit de stof die voorbij komt tijdens deze drie. Na het succesvol afleggen van je examen kun je jezelf een SCA Green Coffee Professional noemen! 

Duur

Drie lesdagen van 9 uur inclusief examen. De training start om 09.00 uur, we sluiten om 18.00 uur af.

Data

op aanvraag

Vooropleiding

SCA Green Coffee Intermediate (vereist). SCA Sensory Foundation/Intermediate en SCA Roasting Foundation zijn aan te raden.

Kosten

Training: € 1.397,00 exclusief BTW (inclusief reader en lunch)
Certificaat SCA-leden: € 180,00 excl. BTW (graag aangeven bij inschrijving)
Certificaat niet leden: € 270,00 excl. BTW

Als lid van de SCA ontvang je korting op het certificaat. Lid worden van de SCA kan hier: https://sca.coffee/membership/

Leermiddelen

Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.

DOELGROEP

Koffieverkopers die meer inzicht willen hebben in het product dat ze verkopen, koffie-inkopers, koffiebranders in spe die willen ontdekken of het vak van koffiebranden iets voor hen. Barista’s die een goede gesprekspartner voor hun koffiebrander of -leverancier willen zijn. Koffiebranders die meer inzicht willen krijgen in het koffiehandelsproces. 

Toetsing

Direct na afloop van de training volgt het examen. Het examen bestaat uit een theoretische toets en een praktijktoets. Met de kennis die je tijdens de cursusdag opdoet, ben je in staat om het praktijkexamen te halen. 

SPECIALTY COFFEE ASSOCIATION 

De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.

Programma

Je leert…

  • welke invloed klimaatverandering heeft op de groei van koffie;
  • over de evolutie van de wereldwijde koffieproductie en - consumptie;
  • waarom bodembehoud zo belangrijk is bij koffieproductie;
  • wat de variabelen tijd en temperatuur met koffie doen tussen de pluk en bewerkingsmethode en hoe je dit op smaak kunt herkennen;
  • over de invloed van water tijdens het bewerkingsproces;
  • hoe je ervoor kunt zorgen dat het afvalwater het milieu zo min mogelijk belast;
  • calculaties maken in verschillende koffie-valuta op de koffiemarkt;
  • wanneer je welke koffies op de koffiemarkt koopt;
  • wat de invloed is van de diverse verpakkingsmethoden;
  • hoe je een overzicht maakt van kosten en voor- en nadelen bij nieuwere verpakkingsmethoden.

VERVOLGOPLEIDING

Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

 

Locaties

DEN HAAG

International Tea & Coffee Academy
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag
T. 06 12 80 25 93

ZEEWOLDE

International Tea & Coffee Academy
Gildenveld 8
3892 DG Zeewolde
T. 06 12 80 25 93

Cursus Lesdagen Datum Tijd Plaats Prijs ex btw
ex certificaat
SCA Green Coffee Professional 3 Onbekend Onbekend Den Haag, Zeewolde € 1.397,00 Aanmelden