Overzicht

SCA Brewing Foundation

Algemeen

In de SCA training Brewing Foundation starten we bij de koffiebes en volgen we de weg die de bes aflegt van struik tot in je koffiekop. Daarna gaan we dieper in op hoe je van de combinatie koffieboon en water een heerlijke kop zwart goud kunt maken. Welke parameters zijn daarvoor nodig? En via welke methodes en tools haal je het beste uit je koffie? We kijken daarbij ook naar volautomaten. Want hoe stel je objectief in zodat er altijd dezelfde smaak koffie uit komt? We vertellen het je allemaal.
Na het succesvol afronden van deze training kun je je internationale SCA Brewing Foundation certificaat aanvragen.

Duur

Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Vooropleiding

Voor mensen die nog geen training gevolgd hebben, wordt SCA Coffee Introduction of SCA Barista Skills Foundation aangeraden (maar is niet verplicht).

Kosten

Training: € 327,00 exclusief BTW (inclusief reader en lunch)
Certificaat: € 60,00 exclusief BTW 

Doelgroep

Professionals die met volautomaten werken. Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers of medewerkers bar. Particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

TOETSING

Het SCA Brewing Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum. Het examen duurt ongeveer 1,5 uur en bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Ben je klaar voor het examen? Neem dan contact met ons op (t. 06 12 80 25 93 of e-mail info@itcacademy.nl) om je examen in te plannen. Wij hebben elke maand vaste examenavonden ingepland in zowel Zeewolde als Den Haag.

SPECIALTY COFFEE ASSOCIATION

De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.

Programma


Je leert…

  • hoe je een volautomaat objectief instelt op altijd dezelfde smaak zonder te proeven;
  • welke invloed extractie heeft op koffiesterkte;
  • wat maalgrootte doet met de extractietijd;
  • welke invloed de contacttijd heeft op de extractie;
  • wat de ideale watertemperatuur is om aroma’s uit koffie te halen;
  • welke verschillende brewing methodes er zijn;
  • de diverse tools kennen die je kunt gebruiken.

VERVOLGOPLEIDING

Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Locaties

DEN HAAG

International Tea & Coffee Academy
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag
T. 06 12 80 25 93

ZEEWOLDE

International Tea & Coffee Academy
Gildenveld 8
3892 DG Zeewolde
T. 06 12 80 25 93

Cursus Lesdagen Datum Tijd Plaats Prijs ex btw
ex certificaat
SCA Brewing Foundation 1 Onbekend Onbekend Den Haag, Zeewolde € 327,00 Aanmelden
SCA Brewing Foundation 1 13-02-2019 10:00–17:00 Zeewolde € 327,00 Aanmelden
SCA Brewing Foundation 1 11-09-2019 10:00–17:00 Den Haag € 327,00 Aanmelden