Overzicht

SCA Barista Skills Professional (English)

Algemeen:

Hoe beïnvloeden omgevingsfactoren de versheid van de koffie? Wat zijn de verschillende aanstamptechnieken? En wat zijn de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van espressomachines?

In de training SCA Barista Skills Professional leren we meer uitgebreid over invloeden op smaak en versheid van koffie, kijken we naar de nieuwe ontwikkelingen op gebied van espressomachines, leren we hoe we hoge kwaliteit microfoam produceren en hoe we een barista menu ontwerpen. Verder behandelen we de HACCP, klanttevredenheid, kosten, leveranciers en werkroosters.

Duur

Twee lesdagen van 7 uur elk. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Data

The Hague: 17 & 18 January 2018
Zeewolde: 20 & 21 February 2018 (Dutch)
The Hague: 14 & 15 November 2018 (Dutch)

Vooropleiding

SCA Barista Skills Intermediate.

Kosten

Training: € 727,00 exclusief BTW (inclusief reader en lunch)
Certificaat SCA-leden: € 180,00 exclusief BTW (graag aangeven bij inschrijving)
Certificaat niet leden: € 270,00 exclusief BTW

Als lid van de SCA ontvang je korting op het certificaat. Lid worden van de SCA kan hier: https://sca.coffee/membership/

Leermiddelen

Beschikking over een espressomachine hebben is noodzakelijk om het praktijkgedeelte te kunnen oefenen. Dit kan een eigen machine zijn, maar ook een machine op de werkplek of in een horecagelegenheid in de buurt. Daarnaast biedt ITC Academy oefenavonden aan voor cursisten die niet de beschikking hebben over een espressomachine.

Doelgroep

Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Deze training is ontwikkeld om gevorderde vaardigheden en gedetailleerde kennis te testen van de wetenschap achter de processen en methodes die gebruikt worden, en die verwacht kan worden van een professionele barista.

Toetsing

Het SCA Barista Skills Professional examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen (t. 06 12 80 25 93 0f e-mail info@remove-this.itcacademy.nl) om het examen in te plannen. Wij hebben elke maand vaste examenavonden ingepland in zowel Zeewolde als Den Haag. 

Programma

Koffiebonen:Wat is de invloed van branden op smaak? Hoe wordt cafeine aan koffie onttrokken? Welke invloed heeft verpakking op versheid van de koffiebonen? Hoe beinvloeden omgevingsfactoren de versheid? Wat is de invloed van bonen (singles of melanges) op aroma en mondgevoel?
Malen, doseren en tamping:Wat is de invloed van verschillende type koffiemolens op smaak? Wat zijn de verschillende aanstamptechnieken? Hoe herken je fouten in dosering en aanstamptechnieken bij andere barista’s?
Brewing en Extraction:Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van espressomachines (zoals stabiliteit van de temperatuur, PID, pre-infusie en meerdere boilers)? Hoe meet je extractie? Wat is de relatie tussen koffiehoeveelheid en watertemperatuur? Hoe herken je fouten in extractietechnieken bij andere barista’s?
Melk opschuimtechnieken:Wat zijn de verschillende behandelingstechnieken van melk en wat is de invloed hiervan op smaak? Hoe produceer je hoge kwaliteit microfoam? Hoe herken je fouten in opschuimtechieken bij andere barista’s?
Barista menu: Hoe ontwerp je een barista menu? Hoe bereken je hiervan de kostprijs?

Hygiëne, gezondheid en veiligheid:

Hoe pas je HACCP toe?
Gastbehandeling:Hoe test je de klanttevredenheid? Hoe pas je veranderingen toe in het team om de klanttevredenheid te vergroten? Hoe ga je om met klachten?

Schoonmaak en machineonderhoud:

Hoe maak je schoonmaakschema’s? Hoe zorg je ervoor dat HACCP-lijsten worden ingevuld/bijgehouden? Hoe zorg je ervoor dat het water op de juiste manier gefilterd wordt?
Inzicht in financiën:Hoe bereken je de kostprijs van de koffie op basis van ingrediënten en hoe bereken je de overige kosten? Hoe selecteer je leveranciers? Hoe maak je werkroosters?

                                  

Locaties

DEN HAAG

International Tea & Coffee Academy
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag
T. 06 12 80 25 93

ZEEWOLDE

International Tea & Coffee Academy
Gildenveld 8
3892 DG Zeewolde
T. 06 12 80 25 93

Cursus Lesdagen Datum Tijd Plaats Prijs ex btw
ex certificaat
SCA Barista Skills Professional (English) 2 Onbekend Onbekend Den Haag, Zeewolde € 727,00 Aanmelden