Overzicht

Proef de vele smaken van Ecuador

We verkeren in een cacao crisis. Dat is niet nieuw, de kranten hebben er vol mee gestaan. In tegenstelling tot wat velen denken is er niet een tekort aan cacao, maar juist een overschot. Dit drukt de prijzen en de inkomens van boeren, met alle gevolgen van dien.

De afgelopen zes weken was ik in Ecuador om te praten met cacaoboeren. Hoe zien zij de toekomst? Wat voor rol speelt cacao in hun leven? Tegen wat voor dilemma’s lopen ze aan? Reizend van het noorden naar het zuiden, leerde ik over de vele variëteiten en smaken van Ecuadoriaanse cacao.

Deze ervaringen deel ik graag met je tijdens een masterclass bij ITC op 17 januari 2018. Je kunt je nu inschrijven.

 

Leer proeven tijdens de Masterclass

Net als bij wijn is de terroir en herkomst van cacao heel belangrijk. In het vruchtbare Esmeraldas, in het noorden van Ecuador bijna bij de Colombiaanse grens, kom je frisse smaken van groene bananen, laurier, rozijnen en houttonen tegen. Maar als je naar het zuiden reist, door de regio’s Manabi en Guayas, proef je zachte smaken van honing, jasmijn en hints van laurier, karamel en kaneel. Iedere regio heeft een ander smaakprofiel.

Tijdens de Masterclass proeven we de rijke smaken van Ecuadoriaanse cacao. Uit iedere cacaoregio proeven we een chocolade. We kijken naar verschillende regio’s en zoomen in op een aantal lokale chocolademakers. Intussen leer je van alles over de historie, handel en problematiek in de sector, en zullen we uitgebreid ingaan op het herkennen van goede chocolade door je zintuigen te gebruiken.    


Masterclass:

Datum: 17 januari 2018
Tijd: 19:00 - 21:30
Locatie: Den Haag, Saturnusstraat 60 - unit 72 in de Caballero Fabriek
Kosten: € 67,00 exclusief BTW


Over de auteur:

Marika van Santvoort is de oprichter van Moving Cocoa Consultancy, is sinds 2013 onderdeel van de organisatie van Chocoa, werkt aan verschillende projecten om duurzaamheid in de cacao sector te vergroten en host als chocolade-expert proeverijen en presentaties.

Ook schrijft zij voor koffieTcacao Magazine. In de volgende editie (KTC#25) over CCN-51, en het belang van fermentatie voor chocolade.

Locaties

DEN HAAG

International Tea & Coffee Academy
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag
T. 06 12 80 25 93

ZEEWOLDE

International Tea & Coffee Academy
Gildenveld 8
3892 DG Zeewolde
T. 06 12 80 25 93

Cursus Datum Tijd Plaats Prijs ex btw
ex certificaat
Proef de vele smaken van Ecuador 17-01-2018 19:00–21:30 Den Haag € 67,00 Aanmelden