Overzicht

Koffie uit Panama 2017

Op maandag 05 juni 2017 bezoekt Calle Janson, eigenaar van een bijzondere koffieplantage in Panama, Nederland en zal ook ITC Academy aandoen. Deze dag zal hij ons vertellen over het leven op een plantage, over de kansen en bedreigingen en over de toekomst van koffie wereldwijd. We krijgen ruimte om vragen te stellen en uiteraard zullen we zijn koffie proeven: een Caturra Catuai (arabica mix), een Geisha en een Cascara.

Een unieke kans om het koffieverhaal van de koffieplantage direct van de eigenaar zelf te horen en al je vragen te stellen!  

De Janson Coffee Farm is een kleine familieplantage in het Westen van Panama, vlakbij de grens met Costa Rica. De eigenaren produceren er Geisha en specialty arabica koffies. De prijswinnende Geisha is een zeldzame variëteit van een zeer verfijnde kwaliteit.

De groeicondities voor mooie arabica zijn uitermate goed op de plantage. De plantage heeft een rijke vulkanische grond, een ideaal micro-klimaat en ligt op perfecte hoogte. Een ideale plek voor een Geisha arabica variëteit om te groeien 

De plantage heeft alle fasciliteiten van een coffee shop, een uitgebreide nursery, een fabriek en branderij.

De Janson Coffee Farm wordt duurzaam gerund. Bronwater uit de bergen wordt gebruikt voor de gewassen methodes. Koffiebessenpulp wordt gebruikt, aangevuld met micro-organismen als een bijproduct om de plantage te bemesten. De farm maakt ook Cascara Thee van de pulp. 

Milieubehoud en besparing is een aandachtspunt voor alle onderdelen van de plantage. Voorbeelden zijn management van het microklimaat, besparing van het water en de terroir en herbebossings-projecten. De plantage gelooft ook in recycling.

 

Datum: maandag 05 juni 2017
Tijdstip: 14.00-17.00 uur
Locatie: Den Haag, Saturnusstraat 60 - unit 72 in de Caballero Fabriek
Kosten: € 25,00 exclusief BTW

Locaties

DEN HAAG

International Tea & Coffee Academy
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag
T. 06 12 80 25 93

ZEEWOLDE

International Tea & Coffee Academy
Gildenveld 8
3892 DG Zeewolde
T. 06 12 80 25 93

Cursus Datum Tijd Plaats Prijs ex btw
ex certificaat
Koffie uit Panama 2017 05-06-2017 14:00–17:00 Den Haag € 25,00 Aanmelden