Overzicht

Japanse Thee Basis

Met hun missie om de wereld kennis te laten maken met Japanse thee en de eeuwenoude waarden van harmonie en vrede, maakt Obubu Tea Farm uit de Kyoto regio in Japan ieder jaar een tour door Europa. Tijdens deze tours werken zij samen met lokale theegemeenschappen. Met de bedoeling om theeprofessionals en theeliefhebbers te inspireren voor Japanse thee geven zij demonstraties, workshops en seminars in onder andere Duitsland, Italie, Spanje en de UK. 

Vorig jaar bezocht Japanese Tea Master Matsumoto-san met zijn team ook Nederland. In samenwerking met ITC Academy gaven zij een zeer succesvolle workshop.

Dit jaar heeft ITC Academy Obubu Tea Farm uitgenodigd voor twee dagen.

Op 3 oktober zal Mr. Matsumoto een basisworkshop geven over Japanse groene thee, waarbij geschiedenis, soorten Japanse groene thee, productiemethodes, gezondheidswetenschap en de huidige groene theemarkt in Japan aan bod zullen komen.

Tijden: 15.00 - 17.30 uur.

Op 4 oktober zal Mr. Matsumoto met zijn team een Masterclass geven die zich, naast de genoemde onderwerpen van 3 oktober, ook zal richten op de verschillende cultivars/variëteiten en de invloed op smaak. We gaan op zoek naar de relatie tussen landbouw en smaak, tussen productiemethoden en smaak, tussen zetmethoden en smaak. 

Deze Masterclass zal worden ingeleid door onze cursist en Japankenner Wil van Rooij met een introductie tot de Japanse Theecultuur. Theecultuur is een icoon van Japan. Aan de hand van een aantal thema's zal Wil een schets geven van de Japanse cultuurgeschiedenis. Deze thema's zijn niet alleen van belang in de ontwikkeling van de theecultuur, maar spelen ook in het hedendaagse Japan nog een belangrijke rol, zoals reinheid, etiquette en bepaalde esthetische idealen.

Tijden:
10.00 - 13.00 uur: Introductie door Wil van Rooij
13.00 - 14.00 uur: Lunch
14.00 - 16.30 uur: Obubu Tea Farm

Uiteraard zijn vragen welkom. Het team van Obubu Tea Farm zal ook thee meenemen uit Japan om te proeven en indien gewenst te kopen.

Tijdens onze Japan Tea Tour in mei 2016 zullen we ook enkele dagen op Obubu Tea Farm verblijven!

Locaties

DEN HAAG

International Tea & Coffee Academy
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag
T. 06 12 80 25 93

ZEEWOLDE

International Tea & Coffee Academy
Gildenveld 8
3892 DG Zeewolde
T. 06 12 80 25 93

Cursus Datum Tijd Plaats Prijs ex btw
ex certificaat
Japanse Thee Basis 03-10-2015 15:00–17:30 Den Haag € 27,00 Aanmelden