Overzicht

Japanse thee basis 2017

 

Met hun missie om de wereld kennis te laten maken met Japanse thee en de eeuwenoude waarden van harmonie en vrede, maakt Obubu Tea Farm uit de Kyoto regio in Japan ieder jaar een tour door Europa. Tijdens deze tours werken zij samen met lokale theegemeenschappen. Met de bedoeling om theeprofessionals en theeliefhebbers te inspireren voor Japanse thee geven zij demonstraties, workshops en seminars in onder andere Duitsland, Italie, Spanje en de UK. 

Vorig jaar bezocht Japanese Tea Master Matsumoto-san met zijn team ook Nederland. In samenwerking met ITC Academy gaven zij een zeer succesvol seminar.

Ook dit jaar heeft ITC Academy Obubu Tea Farm uitgenodigd voor twee dagen. Omdat gebleken is dat twee uur wel erg kort is voor een seminar zullen deze nu vier uur duren.

 

Op zondag 19 maart zal Mr. Matsumoto een basis seminar geven over de zetmethodes van Japanse groene thee. We vervolgen de lessen waar we afgelopen jaar gestopt zijn maar voor mensen met geen of weinig kennis over Japanse thee zal dit seminar ook goed te volgen zijn. Anders dan vorig jaar zal er ook veel ruimte zijn om zelf, onder leiding van Matsumoto-san en zijn team, aan de slag te gaan. Zowel de technieken om het beste uit bladtheeën zoals Sencha en Gyokuro te halen, als poederthee matcha zullen aan bod komen. 

 

Op zondagmiddag 19 maart zal Mr. Matsumoto met zijn team een geheel nieuw seminar geven die zich, naast de gevorderde zetmethodes van Japanse groene thee, ook zal richten op de verschillende cultivars/variëteiten en de invloed op smaak. We gaan op zoek naar de relatie tussen landbouw en smaak, tussen productiemethoden en smaak, tussen zetmethoden en smaak. 

Uiteraard zijn vragen welkom. Het zelf oefenen met de verschillende zettechnieken zal een belangrijk deel uitmaken van dit seminar.

 

Het team van Obubu Tea Farm zal ook thee meenemen uit Japan om te proeven en indien gewenst te kopen.

 

Datum: zondag 19 maart 2017 (Basis)

Tijdstip: 10.00-15.00 uur (voor de lunch wordt gezorgd)

Locatie: Saturnusstraat 60 - unit 72 in de Caballero Fabriek

Kosten: € 97,00 exclusief BTW

Datum: zondag 19 maart 2017 (Advanced)

Tijdstip: 16.00-19.30 uur

Locatie: Saturnusstraat 60 - unit 72 in de Caballero Fabriek

Kosten: € 97,00 exclusief BTW

 

 

Yasuharu "Matsu" Matsumoto

Simona Zavadckyte

Yasuharu “Matsu” Matsumoto spends much of his time connecting with Obubu’s customers in Japan and focusing on management of the business. Together with Akky, the visionary pair seek to transform the tea farming industry in Japan. Matsu is also the driving force behind Obubu’s push to overseas markets. He travels the world teaching people about Japanese tea with events such as the Euro Tour.After earning her Master's in Japanese Studies, with a focus on Politics and International Relations, Simona came all the way from Lithuania to learn about Japanese tea. Enchanted with Obubu and its ideals, she now aims to spread Japanese tea culture around the world. Simona now looks after all of our international programs, such as wholesale, tea tours and international internship program.

Locaties

DEN HAAG

International Tea & Coffee Academy
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag
T. 06 12 80 25 93

ZEEWOLDE

International Tea & Coffee Academy
Gildenveld 8
3892 DG Zeewolde
T. 06 12 80 25 93

Cursus Datum Tijd Plaats Prijs ex btw
ex certificaat
Japanse thee basis 2017 19-03-2017 10:00–15:00 Den Haag € 97,00 Aanmelden