Overzicht

Inkoop en kwaliteitscontrole koffiebranders

Masterclass Inkoop en kwaliteitscontrole koffiebranders
 
Wil je weten wat de stappen zijn in de totale koffieketen, wil je inzicht hebben in de stappen die genomen moeten worden totdat de koffie bij de koffiebranders binnen is en daarna? 
 
Tijdens de Masterclass Inkoop en kwaliteitscontrole koffiebranders vertelt Hans Zevenhek, verantwoordelijk voor Inkoop en Kwaliteit en ‘smaakmaker’ bij Smit & Dorlas Koffiebranders, ons hoe het totale proces in de koffieketen er uit ziet.
 
De belangrijkste werkzaamheden van Inkoop- en Kwaliteitsmanager zijn het inkopen, het controleren en beoordelen van de verschillende koffiesoorten en het bewaken van de kwaliteit van begin tot eind.  Als inkoper maakt Hans onder andere blends op verzoek van de klant en zorgt ervoor dat de koffie rechtstreeks wordt ingekocht in het land van oorsprong. Hij vraagt samples aan en controleert de kwaliteit van de ingekochte koffie en van de gemaakte blends gedurende het gehele proces. Dit speelt zich voor een groot deel af in de cupping room (proefruimte). Het is hier dat voor een groot deel de kwaliteit van de koffie wordt gemaakt.
 
Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt rekening gehouden met emissies van het branden, met duurzame verpakkingen en met efficiënt transport.  Maar duurzaamheid gaat verder en begint en eindigt bij de oorsprong: hoe goed ga je om met mensen, flora en fauna en de bodem?
 
Tijdens deze Masterclass zal Hans antwoord geven op vragen als:
 
Hoe ziet het inkoop- en kwaliteitsproces er van begin tot eind uit? Hoe maak je een blend? Hoe koop je de koffie in? Hoe ziet het shipping proces eruit?
Hoe zien de stappen eruit totdat de koffie binnen is? Hoe controleer je de kwaliteit gedurende het jaar en hoe corrigeer je wanneer nodig?
 
De Masterclass wordt gegeven door Hans Zevenhek, verantwoordelijk voor Inkoop en Kwaliteit bij Smit & Dorlas Koffiebranders. Hij is werkzaam bij Smit & Dorlas sinds 1987.
 
Locatie: Zeewolde
Datum: dinsdag 20 september 2016
Tijden: 19:00 – 22:00 uur
Kosten: 47,00 euro ex BTW

 

 

 

Locaties

DEN HAAG

International Tea & Coffee Academy
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag
T. 06 12 80 25 93

ZEEWOLDE

International Tea & Coffee Academy
Gildenveld 8
3892 DG Zeewolde
T. 06 12 80 25 93

Cursus Datum Tijd Plaats Prijs ex btw
ex certificaat
Inkoop en kwaliteitscontrole koffiebranders 20-09-2016 19:00–22:00 Zeewolde € 47,00 Aanmelden