Overzicht

Horeca Barista Training (teamtraining)

Algemeen

Wil jij je klanten de lekkerste espresso schenken? Of een cappuccino met een heerlijk romige schuimlaag voorzetten? Je koffie naar een hoger niveau tillen? In de Horeca Barista Training behandelen we de basisaspecten voor het bereiden van de perfecte kop koffie.

We houden het theoretische gedeelte kort. Je gaat vooral veel oefenen met de basistechnieken voor het maken van een espresso en het opschuimen van melk. Je leert hoe de espressomachine werkt en hoe je de molen afstelt. Ook proeven we de verschillende extracties en vergelijken smaak, aroma en uiterlijk. En als kers op de taart gaan we aan de slag met melkschuim en latte art.

Aan het eind van de dag weet je hoe je met je huidige koffie een veel betere espresso of cappuccino zet. Je gast zal het verschil direct proeven én zien!

Duur

3 uur

kosten

Op aanvraag

Doelgroep

Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, barmedewerkers.

Programma:

Aan het einde van deze cursusdag heb je de volgende kennis opgedaan:

De espressomachine

  • Je weet hoe de espressomachine werkt
  • Je weet welke systemen er zijn en welke aandachtspunten ze hebben

De koffiemolen

  • Je weet hoe de koffiemolen werkt en welke systemen er zijn
  • Je weet waar je op moet letten bij het malen van koffie

Espresso 

  • Je weet wat espresso is
  • Welke invloed druk en temperatuur op de smaak hebben
  • Welke invloed de hoeveelheid water en koffie hebben op smaak
  • Welke invloed de maalfijnheid op smaak heeft

Over- en onderextractie:

  • Je herkent over- en onderextractie
  • Je weet hoe het ontstaan en hoe je het oplost

Schoonmaak:

  • Je weet welke stappen essentieel zijn bij het schoonmaken van de machine
  • Je weet ook waarom het zo belangrijk is

Melk: 

  • Je weet wat maakt dat melk schuimt
  • Je weet hoe je melk goed opschuimt
  • Je weet hoe je er een mooie cappuccino van maakt  

VERVOLGOPLEIDING

Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:


 

Locaties

DEN HAAG

International Tea & Coffee Academy
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag
T. 06 12 80 25 93

ZEEWOLDE

International Tea & Coffee Academy
Gildenveld 8
3892 DG Zeewolde
T. 06 12 80 25 93

Cursus Lesdagen Datum Tijd Plaats Prijs ex btw
ex certificaat
Horeca Barista Training (teamtraining) 1/2 Onbekend Onbekend Onbekend € 547,00 Aanmelden