Overzicht

Een theeproever vertelt...

De uitnodiging om te komen ‘vertellen' bij de ITCA lag er al een tijdje... Sommige dingen vragen tijd, moeten net als thee ‘even trekken’. Nu het zover is heb ik er zin in, heb ik trek. Ik hoop dat wat ik aan ervaringen als theeproever figuurlijk én letterlijk (we gaan óók proeven) mag delen een ieder zal ‘smaken’.

Van harte welkom op 19 juni! Veertig jaar in de wereld van de thee actief als theeproever, in de hoedanigheid van theegroothandelaar/-importeur/-exporteur, pionier, ambachtelijke theepakker, bedenker/leverancier van theeconcepten voor de gastronomie, promotor van Thee & Theecultuur en ambassadeur van Zuiver Water (99% van thee bestaat uit… water) hebben heel wat verhalen opgeleverd. Mooie, verrassende, geurige, wonderlijke, maar soms ook pijnlijke herinneringen. 40 Jaar 'in de thee', ik kijk er dankbaar op terug.

Mijn eerste reis naar Azië, het groeien van passie, een (on)bewust verlangen komt uit in Darjeeling. Panyong Congou verkopen aan de excentrieke heer van Rossem uit Den Haag, Winey Keemun aan de stokoude Herr Manger in Basel, als ‘broekie’ op bezoek bij ervaren Ostfriesische theeinkopers en een ‘succes-story' bij Douwe Egberts! Oops...4.000 kisten Orange Pekoe thee op voorraad en de koper is plotseling ‘verdwenen’. Pionieren en berg beklimmen in China, thee schenken aan de Koningin, pech en geluk bij theeweddenschappen in het televisieprogramma Wedden dat…, met thee 180 graden anders ondernemen en de wereld rond op bezoek bij 5 sterren hotels (Amsterdam, Londen, New York, Parijs) met Thieme’s Echte Thee en … Zuiver Water. Mijn hoofd zit vol met theeverhalen en mijn hart vol met uiteenlopende thee-emoties. Waar het hart van vol is, loop de mond van over; ik geef het toe... ik ben een storyteller.

Als mijn belevenissen en ervaringen als theeproever en Zuiver Water-ambassadeur andere theeliefhebbers kunnen inspireren, vind ik dat geweldig. Mijn lijfspreuk is: "Gedeelde vreugde is dubbele vreugde". Laten we er samen een leuke avond van maken, waarbij we natúúrlijk ook samen thee gaan proeven! Want vertellen en praten over thee is leuk, maar… thee proeven is nóg leuker!


Karel Thieme, theeproever - Zuiver Water-ambassadeur
www.karelthieme.nl - info@remove-this.karelthieme.nl

 

Datum: maandag 19 juni 2017
Tijdstip: 19.00-22.00 uur
Locatie: Den Haag, Saturnusstraat 60 - unit 72 in de Caballero Fabriek
Kosten: € 67,00 exclusief BTW

Locaties

DEN HAAG

International Tea & Coffee Academy
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag
T. 06 12 80 25 93

ZEEWOLDE

International Tea & Coffee Academy
Gildenveld 8
3892 DG Zeewolde
T. 06 12 80 25 93

Cursus Datum Tijd Plaats Prijs ex btw
ex certificaat
Een theeproever vertelt... 19-06-2017 19:00–22:00 Den Haag € 67,00 Aanmelden