Overzicht

SCA Roasting Intermediate

ALGEMEEN

Tijdens de SCA Roasting Foundation training heb je de nodige basiskennis opgedaan en inzicht gekregen in het brandproces. In de SCA Roasting Intermediate training bouwen we verder op deze kennis. We gaan dieper in op alle processen van het branden. Je gaat verschillende brandingen doen. Je verdiept je nog meer in de smaakaspecten van het branden en op het op smaak herkennen van branddefecten. Ook hier werken we weer in kleine groepen voor maximale aandacht (max. 4 deelnemers).

WAT IS DE SPECIALTY COFFEE ASSOCIATION (SCA)?
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk.

SCA is een organisatie voor kwaliteitskoffie met een trainingsprogramma en certificering voor zowel professionals in de koffiebranche en de horeca als voor koffieliefhebbers die zich willen verdiepen in koffie. Certificering per onderdeel is gebaseerd op zowel technische kennis als praktijkexamens. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.

DUUR

Twee lesdagen van 8 uur inclusief examen. De training start om 9.00 uur, we sluiten om 17.00 af.
Data: donderdag 07 december 2017 (dag 1) en vrijdag 08 december 2017 (dag 2)

VOOROPLEIDING

We adviseren dat je het SCA Roasting Foundation certificaat hebt behaald of ervaring opgedaan hebt als koffiebrander.

KOSTEN

Training: € 897,00 exclusief BTW (inclusief reader en lunch)

Certificaat: € 180,00 exclusief BTW

LEERMIDDELEN

Voor deze training zijn geen leermiddelen nodig. Een werk- of stageplek bij een koffiebrander is natuurlijk wel fantastisch!

DOELGROEP

Koffiebranders die wel praktijkervaring hebben maar geen theoretische onderbouwing, koffieverkopers die meer inzicht willen hebben in het product dat ze verkopen, koffie-inkopers, koffiebranders in spe die willen ontdekken of het vak van koffiebranden iets voor hen. Barista’s die een goede gesprekspartner voor hun koffiebrander of -leverancier willen zijn. Particulieren die alles uit hun koffiehobby willen halen. Want of je nu op een 35 kilo of 500 gram brander brandt, het principe blijft hetzelfde!

TOETSING

Direct na afloop van de tweedaagse training volgt het examen. Het examen bestaat uit een theoretische toets die uit 25 vragen bestaat en een praktijktoets die bestaat uit 4 onderdelen. Om het theoretische deel te kunnen leren, sturen we je 2 weken voor aanvang van de cursus de hand-out met theorie toe. Met de kennis die je tijdens de cursusdag opdoet, ben je in staat om het praktijk examen te halen.

PROGRAMMA

Je leert…

  • wat de invloed van warmteoverdracht is op het brandproces;
  • welke relatie er tussen het brandprofiel en smaak is;
  • hoe je door verschillende brandprofielen toch tot dezelfde kleur kunt komen;
  • hoe je branddefecten herkent in uiterlijk en smaak en hoe je ze kunt voorkomen;
  • welke basis chemische veranderingen er tijdens het brandproces in de boon optreden;
  • in de terminologie van de industrie spreken;
  • het percentage gewichtsverlies en verandering in volume calculeren;
  • hoe je de ideale werkplek inricht;
  • wat je nodig hebt om een branderij in te richten.

VERVOLGOPLEIDING

Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Locaties

DEN HAAG

International Tea & Coffee Academy
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag
T. 06 12 80 25 93

ZEEWOLDE

International Tea & Coffee Academy
Gildenveld 8
3892 DG Zeewolde
T. 06 12 80 25 93

Cursus Lesdagen Datum Tijd Plaats Prijs ex btw
ex certificaat
SCA Roasting Intermediate 2 Onbekend Onbekend Zeewolde € 897,00 Aanmelden