Overzicht

SCA Roasting Intermediate

ALGEMEEN

Tijdens de Roasting Foundation heb je de basiskennis opgedaan en inzicht gekregen in het brandproces. Tijdens de Intermediate training bouwen we verder op deze kennis. We gaan dieper in op alle processen, zul je verschillende brandingen doen, gaan we dieper in op de smaakaspecten van het branden en op het op smaak herkennen van branddefecten.

De groepen zijn klein: maximaal 4 deelnemers.

DUUR

Twee lesdagen van 8 uur inclusief examen. De training start om 9.00 uur, we sluiten om 17.00 af.

Data: woensdag 31 mei 2017 (dag 1) en donderdag 01 juni 2017 (dag 2)

VOOROPLEIDING

We adviseren dat je het SCA Roasting Foundation certificaat hebt behaald of ervaring opgedaan hebt als koffiebrander.

KOSTEN

Training: € 897,00 exclusief BTW (inclusief reader en lunch)

Certificaat: € 180,00 exclusief BTW

LEERMIDDELEN

Voor deze training zijn geen leermiddelen nodig. Een stageplek bij een koffiebrander is natuurlijk wel fantastisch!

DOELGROEP

Koffiebranders die wel praktijkervaring hebben maar geen theoretische onderbouwing, koffieverkopers die meer inzicht willen hebben in het product dat ze verkopen, koffie-inkopers, koffiebranders in spe die willen ontdekken of het vak van koffiebranden iets voor hen is en particulieren die alles uit hun koffiehobby willen halen. Of je nu op een 35 kilo of 500 gram brander brandt, het principe blijft hetzelfde!

TOETSING

Direct na afloop van de tweedaagse training volgt het examen. Het examen bestaat uit een theoretische toets die uit 25 vragen bestaat en een praktijktoets die bestaat uit 4 onderdelen. Om het theoretische deel te kunnen leren, sturen we je 2 weken voor aanvang van de cursus de hand-out met theorie toe. Met de kennis die je tijdens de cursusdag opdoet, ben je in staat op het praktijk examen te halen.

PROGRAMMA

Tijdens deze training laten we je het volgende zien:

  • Wat is de invloed van warmteoverdracht op het brandproces.
  • Welke relatie is er tussen het brandprofiel en smaak.
  • Hoe kun je door verschillende roosterprofielen toch tot dezelfde kleur komen.
  • Hoe herken je branddefecten in uiterlijk en smaak en hoe kun je ze voorkomen.
  • De basis chemische veranderingen die er tijdens het brandproces in de boon optreden.
  • Hoe richt je de ideale de werkplek in en wat heb je nodig om een branderij in te richten.

Locaties

DEN HAAG

International Tea & Coffee Academy
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag
T. 06 12 80 25 93

ZEEWOLDE

International Tea & Coffee Academy
Gildenveld 8
3892 DG Zeewolde
T. 06 12 80 25 93

Cursus Lesdagen Datum Tijd Plaats Prijs ex btw
ex certificaat
SCA Roasting Intermediate 2 Onbekend Onbekend Zeewolde € 897,00 Aanmelden