Overzicht

SCA Barista Skills Intermediate

Algemeen

Wat bepaalt smaak? Hoe zit het met de maalfijnheid en hoe kan ik snel en efficiënt werken?

In de training SCA Barista Skills Intermediate leren we over de invloed van oorsprong, bewerkingsmethode en variëteit van de koffieboon. We kijken naar het effect op smaak van lager en hoger doseren en de invloed van doorlooptijd op smaak. We vinden uit waarom melk schuimt, maar waarom soms juist weer niet. We maken verschillende koffie’s van het barista menu en nemen de eerste stap naar inzicht in de financiën.

Duur

Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Vooropleiding

SCA Barista Skills Foundation wordt aangeraden (maar is niet verplicht) aan mensen die nog geen trainingen gedaan hebben. Er wordt wel van uit gegaan dat cursisten de kennis en vaardigheden bezitten uit de modules van SCA Barista Skills Foundation voordat aan SCA Barista Skills Intermediate wordt begonnen.

Kosten

Training: € 327,00 exclusief BTW (inclusief reader en lunch)
Certificaat SCA-leden: € 100,00 exclusief BTW (graag aangeven bij inschrijving)
Certificaat niet-leden:  € 180,00 exclusief BTW

Als lid van de SCA ontvang je korting op het certificaat. Lid worden van de SCA kan hier: https://sca.coffee/membership/

Leermiddelen

Beschikking over een espressomachine hebben is noodzakelijk om het praktijkgedeelte te kunnen oefenen. Dit kan een eigen machine zijn, maar ook een machine op de werkplek of in een horecagelegenheid in de buurt. Daarnaast biedt ITC Academy oefenavonden aan voor cursisten die niet de beschikking hebben over een espressomachine.

Doelgroep

Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Deze training is ontwikkeld om meer gevorderde vaardigheden en kennis van een barista te testen die verwacht kan worden van een bekwame barista.

Toetsing

Het SCA Barista Skills Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen (t. 06 12 80 25 93 0f e-mail info@remove-this.itcacademy.nl) om het examen in te plannen. Wij hebben elke maand vaste examenavonden ingepland in zowel Zeewolde als Den Haag. 

Programma:

KoffiebonenWat bepaalt smaak? Welke invloed hebben oorsprong, bewerkingsmethode en variëteit van de koffiebonen?
Werkplek ManagementHoe richt je je werkplek zo in dat je snel en efficiënt kan werken?
Malen, doseren en tampingWat zijn de voor- en nadelen van ‘on-demand’ malen? Hoe doe je micro aanpassingen aan de maalfijnheid? Wat is het effect van lager en hoger doseren op smaak?
Brewing en ExtractionWat is de invloed van doorlooptijd op smaak? Hoe bereik je een balans tussen zuur en bitter?
Melk opschuimtechniekenWat maakt dat melk schuimt? Hoe schuim je andere melksoorten dan koemelk op? Waarom schuimt melk soms niet?
Barista menuHoe maak je een espresso, een macchiato, americano, cappuccino, latte en flat white? Hoe maak je, bij een bestelling van meerdere drankjes, deze drankjes op efficiënte wijze? Wat maak je het eerst? Wat het laatst?
Hygiëne, gezondheid en veiligheidHoe voorkom je kruisbesmetting? Wat zijn de gezondheidsrisico’s bij het maken van koffie?
GastbehandelingWat is het belang van goede lichamelijke hygiëne? Wat houdt gastbehandeling in?
Schoonmaak en machineonderhoudHoe maak ik de espressomachine en de molen schoon? Wat zijn de effecten op het functioneren van de espressomachine als je dit niet (goed) doet?
Inzicht in financiënBewustwording van de kosten die komen kijken bij het maken van koffie.

Locaties

DEN HAAG

International Tea & Coffee Academy
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag
T. 06 12 80 25 93

ZEEWOLDE

International Tea & Coffee Academy
Gildenveld 8
3892 DG Zeewolde
T. 06 12 80 25 93

Cursus Lesdagen Datum Tijd Plaats Prijs ex btw
ex certificaat
SCA Barista Skills Intermediate 1 28-08-2017 10:00–17:00 Den Haag € 327,00 Aanmelden
SCA Barista Skills Intermediate 1 12-10-2017 10:00–17:00 Zeewolde € 327,00 Aanmelden