Overzicht

Voedingsmiddelen Fysiologie

In samenwerking met het Institute of Nutrition and Food Science, Department of Nutritional Physiology en ITC Academy, hebben we een module ontwikkeld voor theesommeliers. Tijdens deze Masterclass kom je alles te weten over de voedingsmiddelen technologie van thee.

Waar kijken we naar?

Wat zijn flavonoïden, catechines, enzymen en theanines? Welke invloed hebben ze op smaak?

De ene gezette thee is geel, de andere gifgroen en weer een andere gitzwart. Hoe kan dit? Welke stofjes veroorzaken dit en hoe beïnvloed je het?

Polyfenolen zijn wellicht gezond, maar zorgen ook voor de wrange smaak in thee. Hoe gaan we hiermee om in de praktijk?

Gyokuro en matcha kunnen prachtig vol en zoet van smaak zijn,  maar ook vreselijk bitter en wrang. Welke stofjes zijn hiervoor verantwoordelijk en hoe zorg je ervoor dat je de smaak in je kopje krijgt die je zoekt?

Datum: woensdag 28 juni 2017
Tijdstip: 10.00-17.00 uur (voor de lunch wordt gezorgd)
Locate: Zeewolde, Gildenveld 8
Kosten: € 247,00 exclusief BTW

Locaties

DEN HAAG

International Tea & Coffee Academy
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag
T. 06 12 80 25 93

ZEEWOLDE

International Tea & Coffee Academy
Gildenveld 8
3892 DG Zeewolde
T. 06 12 80 25 93

Cursus Datum Tijd Plaats Prijs ex btw
ex certificaat
Voedingsmiddelen Fysiologie 28-06-2017 10:00–17:00 Zeewolde € 247,00 Aanmelden