Advies, coaching en conceptontwikkeling


ITC Academy doet meer dan het opleiden van koffie- en thee professionals! We zijn een 100% onafhankelijk kennisinstituut en adviseren je bij al je zakelijke beslissingen en uitdagingen. Dat kan op verschillende manieren en niveaus, als het maar met koffie en/of thee te maken heeft.
Wij helpen je graag met een advies passend bij je bedrijf, project én budget.

Trendspotting
Wil je weten waar jouw doelgroep behoefte aan heeft? Ben je benieuwd naar de trends en ontwikkelingen op koffie- en theegebied? We vertellen je het graag! Niet voor niets speuren we relevante beurzen af en dompelen we ons onder in de hipste wijken van grote steden. Ook reizen we regelmatig af naar landen van herkomst. Zo blijft onze kennis up-to-date en weten we altijd wat er speelt in de markt.

Smaakadvies & productontwikkeling
Op zoek naar die ene bijzondere koffie? Of iemand nodig om je nieuwste apparaat af te stellen zodat de smaak van de koffie optimaal is? Al jaren ondersteunen we grote- en kleine bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe smaken en producten. Of wil je een bijzonder -en toch commercieel- assortiment in je winkel? We brainstormen graag met je mee.

Eerste hulp bij…

  • Proeven : we trainen personeel en smaakpanels, maar proeven en testen zelf ook 
  • Events : je kunt ons inhuren voor het bedenken en uitvoeren van demo’s op events
  • Aanbestedingen : we begeleiden je bij het hele traject
  • Inkoopgeschillen : advies en bemiddeling

Voor onder andere de volgende klanten mochten we al aan de slag:

Albert Heijn

Voor Allerhande en foodbloggers hebben we koffierecepten ontwikkeld en
tea & food combinaties gemaakt.

Philips Eindhoven

Philips vraagt ons regelmatig om te proeven en de verschillen te scoren
wanneer er aanpassingen gedaan worden aan koffiemachines. 

Nestlé

We hebben eerst de leerbehoefte bepaald en vervolgens een
trainingsprogramma opgezet voor buitendienstmedewerkers van Nestlé. 

Etna

Bij Etna hebben we medewerkers aangeleerd hoe ze extracties kunnen
meten en welke invloed de verschillende parameters zoals temperatuur
en maalfijnheid hebben op smaak en de TDS waarden.

Jumbo

Voor Jumbo hebben we een koffiebranderij opgezet en de medewerkers
getraind. 

Lebensbaum

Lebensbaum heeft ons gevraagd de persvoorlichting voor nieuwe producten
in Duitsland te doen.

Lidl

Van Lidl kregen we de uitdaging om de techniek van honderden koffiemachines
zo af te stellen dat er koffie met een consistente smaak uitkomt.

Simon Lévelt

Voor Simon Lévelt hebben we een meerjarig trainingsprogramma ontwikkeld
om het kennisniveau van franchisenemers naar hoger niveau te tillen.

Bagels & Beans

Al jaren trainen we de eigenaren en medewerkers van de verschillende
vestigingen. Ook hebben we een commerciële theekaart samengesteld
en helpen we bij productontwikkeling. 

Pelican Rouge

Voor Pelican Rouge trainen we de trainers en koffiespecialisten.

Geels Koffie & Thee

Aan Geels Koffie & Thee geven we assortimentsadvies en trainen
we het personeel.

koffieTcacao Magazine

Veel inhoudelijke artikelen in koffieTcacao magazine komen van onze
hand!

GivaudanVoor Givaudan trainen we de flavouristen en het smaakpanel.
Philips Drachten  Philips heeft ons gevraagd om voor deze vestiging het
Research & Development team te trainen.


Wil je meer weten? Bel of mail ons vrijblijvend.