Capriole Rwanda Kigoma

Door Richard Schukkink

CAPRIOLE RWANDA KIGOMA 

Best gewaagd om een single origin uit Afrika op de molen te hebben. Door haar uitgesproken aroma’s zijn de meeste Afrikaanse koffies geen allemansvrienden. Aroma’s van rode besjes en cranberry en vooral de bijbehorende zuren schrikken veel mensen af.

Dat het ook anders kan laat de koffiebrander van het Capriole café, Giancarlo Matarazzi zien. Het zijn vooral de zoete fruittonen van de rode besjes en cranberry’s die de boventoon voeren. De meest intense zuren blijven op de achtergrond. 

Ondersteund door een volle body is het een prachtige koffie die veel mensen aan zal spreken. Door de temperatuur aan het eind van het brandproces wat minder snel op te laten lopen weet hij een goede zoetheid en volle body in de koffie te krijgen.

Als je geluk hebt kun je zien hoe je eigen boontjes gebrand worden:de koffiebrander staat midden in het café!

HERKOMST: 

Rwanda, Kigoma

VARIËTEIT: 

Bourbon

HOOGTE:

1700 - 2000 meter

BODEM:

Vulkanisch

BEWERKING:

Gewassen, zongedroogd

OOGST:

April/Mei 2016 

RECEPT:

18g/28 sec/36 g (TDS 9.4%, extractie ca. 19%)

SMAAK:

Zoete fruittonen van rode besjes en cranberry, cacaoboter en melkchocolade

VERKRIJGBAAR BIJ:

Capriole Café, Fokkerkade 18, 2516 CC Den Haag, http://capriolecafe.nl

OPENINGSTIJDEN:

Dagelijks van 9.00-23.00 uur

ROUTE:

Ze zitten een beetje verstopt in de Binckhorst in Den Haag. Met de meeste navigatiesystemen gaat het nog niet goed, behalve bij Google Maps. Maar met een beetje moeite, een kompas en ervaring als padvinder kan iedereen het vinden... :)Google Maps: Fokkerkade 18 Den Haag. Overige navigatiesystemen: Binckhorstlaan 249 Den Haag (=Fokker Terminal) en dan kom je redelijk in de buurt. Je vindt Capriole aan de achterkant van de Fokker Terminal. Rechts van de Fokker Terminal kun je naar de achterkant rijden en daar zie je aan de Fokkerhaven Capriole Café.

Geschreven door:

Richard Schukkink