07-01-2014 Sencha Tea Company


Premium Shincha Sencha

Spinazie is een aroma dat vaak dominant aanwezig is in Japanse thee. Bij goedkopere thee blijft het daar dan ook vaak bij.

Hoe anders is het in deze thee! Afhankelijk van watertemperatuur en trektijd komen er aroma’s van groene groenten tot geurige bloemen en frisse appels naar boven. Iedere infusie is goed voor andere aroma’s.

Shincha betekent letterlijk ’nieuwe thee’ en dat is precies wat het is: de eerste pluk na de rustperiode van de winter. Mooie fijne, glanzende, diepgroene blaadjes die barsten van aroma’s! Het is alsof de plant na de winter staat te springen haar mooie smaken bloot te geven. Aroma’s van bloemen, nootjes en groene appel worden in balans gehouden door een zeer licht bittertje.

Onder aan dit artikel vind je instructies om deze thee te zetten. Gebruik ze als richtlijn maar ga vooral experimenteren. Door te spelen met trektijd, ratio water/thee en temperatuur kun je zelf bepalen welke aroma’s in je kopje terecht komen en welke er in het blad achter blijven. Om al dit moois zo lang mogelijk in de thee te houden doe je er goed aan de thee goed afgesloten in de koelkast te bewaren.

Wil je eens wat anders proberen? Bedek de bodem van een klein theepotje met de Shincha Sencha en vul de theepot met crushed ice. Gewoon bij kamertemperatuur laten smelten. Je weet niet wat je meemaakt!


Algemeen:

Deze in april geoogste Japanse thee is een blend van thee uit Wazuka (Kyoto) en Kogoshima. De variëteiten Samidori en Yabukita geven fijne donkere, glanzende blaadjes.

Bereiding:

Dosering: 4 gram thee op 150 ml. mineraal arm water (Spa Reine, Mont Roucous of omgekeerde osmose)

Watertemperatuur: 70 ℃

Trektijd: 2 minuten

Aantal infusies mogelijk: 2

Aromas: Groene groente, geurige bloemen en frisse citrustonen. Van zoet tot licht astringent.

Verkrijgbaar bij: www.senchateacompany.com