07-01-2014 Giraffe Coffee Roasters


The Blend

Hoe kun je een merk beter beginnen dan eindigen in de AD koffietest op plaats 2 met een rapportcijfer 9,5? Dit overkwam Giraffe Coffee Roasters bij De IJssalon aan de Meent in Rotterdam. Uitgesproken krachtig en tegelijkertijd mild. Een heel mooie geurige koffie, zo klonk het commentaar van de jury.

Giraffe Coffee Roasters is klein maar fijn: vier koffie’s in het assortiment om precies te zijn.

Wij kozen voor: ”The Blend”, een combinatie van 80% Brazil en 20% Ethiopië Yirgacheffe.

De koffie uit Brazilië is een mooie basis met veel body en tonen van chocolade en noten. De koffie uit Ethiopië zorgt voor leven in de brouwerij: frisse tonen van citrus met op de achtergrond bessen.

Maarten van der Jagt, culinair journalist die zijn sporen als hoofdjurylid tijdens de Barista Kampioenschappen verdiend heeft, en Mark Jordaan, ervaren barista, vormen de drijvende kracht achter dit nieuwe koffiemerk. 

”The Blend” is een koffie met een uitgesproken karakter zonder zich te vervreemden van onervaren espressodrinkers. Frisse zuren worden mooi in balans gehouden door body en zoetheid van de Braziliaanse koffie.

Wij kregen de mooiste aroma’s in het kopje bij 18 gram koffie met water van 92 ℃ en een doorlooptijd van 24 seconden. Liever wat minder zuren? Maal iets fijner: bij 27 seconden houd je voldoende frisheid over om deze koffie spannend te houden. Een echte smaakbom? Dubbel ristretto bij 22 seconden en 20 gram koffie!

Kortom: een mooie allemansvriend die ook ervaren genieters niet teleur zal stellen!

Verkrijgbaar bij: www.giraffecoffee.nl