Dick Taylor Bolivia Ltd release

Dick Taylor Bolivia  Noord-Amerikaanse chocolade

naam:

fabrikant Dick Taylor Chocolate

oorsprong:

cacaobonen uit Alto Beni, Bolivia. De chocolade wordt gemaakt in Eureka, Californië.

type:

handgemaakte, biologische bean to bar chocolade  70% puur

certificaten:  

biologisch (rietsuiker en cacaobonen)

bijzonderheden:

Wild Harvest: bonen van heel oude, in het wild groeiende cacaobomen langs de Beni rivier in Bolivia; o.a.  2016 Good Food Award Winner

diversen:

Mooie, stoere, mannelijke verpakking, wat te verwachten is van deze twee eigenaren, beiden voormalige timmerman.  De chocolade zelf ziet er dan weer onverwacht elegant uit, met een fijn, sierlijk patroontje. Vrouwelijk.

info:

Kleine, ambachtelijke, bean to bar chocoladefabriek in Eureka, Noord Californië, VS. Heeft verschillende prijzen in de wacht gesleept op nationale chocoladekampioenschappen.  Ze  werken met biologische rietsuiker en cacaobonen.

 

kleur - uiterlijk:

Rood bruin, glanzend. Delicate patronen

geur:  

Grappa, noten, pinda’s

TEXTUUR:

Mondvullend, zacht, fluwelig en vol in het begin, daarna droog, licht stroef.

SMAAK:

Complex. Fruitig, eerste aanzet rozijnen, specerijen, desondanks fris. Zoet in het midden, honing, rijpe mango. Eindigt aards, pinda’s, zachte fugde, donkere karamel, koffie, stout bier.

waar te koop:  

Via de website van High Five Company: https://thehighfivecompany.com/product-categorie/dick-taylor-craft-chocolate/ of via Chocolade Verkopers: http://chocoladeverkopers.nl/chocolade/dick-taylor/  of in de winkel van Chocolatl, Amsterdam.

prijs:

9,95 - 11,95

conclusie:

Van een klein stukje van deze chocolade kun je heel lang (na)genieten. De smaak is complex en blijft een flinke tijd fris en aangenaam in de mond hangen. Met andere woorden: omdat je er maar weinig van nodig hebt om er intens van te kunnen genieten is dit een reep waar je lang plezier van kunt hebben, wat de prijs meer dan rechtvaardigt.

GESCHREVEN DOOR:

Mariella Erkens