Kobo Café

Het is grijs en grauw, precies zoals ik me Londen heb voorgesteld. De geur van uitlaatgassen en het geraas van cabs en knalrode dubbeldekkers dringt mijn ontwakende hoofd binnen. De deur van het hotel slaat achter mij dicht terwijl ik tussen de stroom forensen op het smalle trottoir stap.

Gefocust op de uithangborden loop ik langs Upperstreet. Met een gevel van 2,5 meter breed loop je er zo aan voorbij. Ik ben blij dat ik even terug gelopen ben toen het tot me doordrong dat er coffee op de signing stond.

Binnengekomen sta ik meteen aan de counter die over de volle lengte van de shop, of eigenlijk shopje, loopt. Tegenover de counter is geen plaats meer voor tafeltjes in het smalle pand. Terwijl Jamiroquai ons toezingt uit de speakers zingen de verse croissants, brownies en cookies me toe vanuit de aantrekkelijke vitrine toe. Helaas wint mijn verstand het van de verlekkerde vraatzucht en ga ik in op het advies van de spontane barista. Een tasty and healthy proteïn breakfast, twee roergebakken vrije uitloop eitjes met verse spinazie en dille.

Via een smalle trap bereik ik de verdieping waar de tafeltjes staan. Op de zwart gelakte tafels staan suikerpotjes en hippe vetplantjes. Er staat een sidetable met karaffen water en waterglazen. Al vrij snel komt de barista mijn bestelling brengen. Het proteïne ontbijtje, geserveerd in een disposable beker met dito vorkje is erg smakelijk. De flat white is op een aangename drinktemperatuur, mooi vol en zoet met fijn melkschuim. Mooie zachte chocolade tonen en een licht fleurig bloemetjes aroma. Na mijn ontbijt bedank ik de barista, ze knoopt een praatje aan. Het gaat natuurlijk al gauw over koffie en boontjes. Ze adviseert me om, voordat ik vertrek, echt nog even langs Caravan te gaan. Caravan is de branderij waar ze hun koffie vandaan haalt, een blend van Guatamala, El Salvador en Ethiopië. Nadat ik (3 x) plechtig beloofd heb om er een bezoekje te brengen laat ze me gaan.

Kobo Café
346 Upper Street
London N1 0PD
England

Ma t/m vr    07:00 – 18:00
Za en zo      09:00 – 17:30

 

 

GESCHREVEN DOOR:

Pieke Abelman