Nomad Coffee & Satans Coffee Corner.

Barcelona staat bij mij echt bekend als een stad met een fantastiche eetcultuur. Letterlijk kan je de hele avond van bar naar bar hoppen en in elke bar kleine Pinxos eten tot je rollend naar huis kan gaan. Niet alleen het eten is goed in Barcelona, tegenwoordig, poppen hier overal independent coffee shops uit de grond waardoor de koffie cultuur ook van de grond komt.

De eerste stop is Nomad Coffee. Aangezien ik toevallig die afgelopen week de koffie van Nomad nog heb gedronken dankzij de Coffeevine was ik hier heel nieuwsgierig naar. Nomad heeft ook een trainingscentrum voor barista’s, dus ik was sowieso benieuwd naar de bar en natuurlijk de kwaliteit.

De bar was ingericht als een wedstrijd set-up. De barista achter de bar en vier plekken voor vier jury leden, net als bij de barista championships. Achter de bar was een groot flavour wheel, speciaal voor nomad gemaakt met de smaken waar ze daar naar opzoek waren. Waar ik nog blijer van werd: de barista was de koffie aan het afstellen met een TDS-meter. Meten is weten, waarin proeven natuurlijk key is. Deze barista weet in ieder geval waar hij mee bezig is, en inderdaad: niet alleen een fantastische espresso maar ook een zoete romige cappuccino.

De volgende stop in Satan’s Coffee Corner. Zo als veel goede speciality coffee shops is ook deze shops sterk beïnvloed door de Australische koffie scene. Dit is vooral te merken aan het uitgebreide ontbijt menu wat ze hier aanbieden, maar ook teksten ook de menu kaart als “aussies, keep it quiet”. Bij binnenkomst zie je eerst de eerst een hele mooie range aan cactussen en de custom(?) build lamarrzocco linea, de doorzichtige editie, waarbij je naar binnen kunt kijken. Gaaf! Niet alleen de koffie is hier lekker, maar het ontbijt is zeker ook een aanrader. Zoals de aussies waarmee het hele cafe vol zit zouden zeggen “Get amongst it! Barcelona doing it right!”

GESCHREVEN DOOR:

Dagmar Geerlings