Dagmar Geerlings
Dagmar Geerlings

Ondanks dat werken in de koffie nooit een bewuste keuze was, runt Dagmar nu toch haar eigen koffiebar in Utrecht. Ze is de koffie ‘ingerold’. Via een bijbaan in een koffiezaak naar een jaar fulltime koffie maken Down Under. In Australië was het echt keihard knallen geblazen in een café dagelijks meer dan 1000 shots uit de machine werden getrokken. De kennis en ervaring die Dagmar daar heeft opgedaan wilde ze graag delen, dus de stap naar trainer was zo gemaakt.

Je kunt Dagmar bij verschillende trainingen van ITC Academy tegenkomen, maar haar specialiteiten zijn filterkoffie, espresso-based drinks, Latte Art en de wedstrijddag. Dagmar doet zelf aan wedstrijden mee, dus ze kan als geen ander vertellen hoe het er op zo’n dag aan toe gaat.

Aan studenten van ITC Academy adviseert ze om vooral sceptisch te blijven en niet alles voor zoete koek aan te nemen. Het barista-vak is nog zo jong en er is nog heel veel te leren en ontdekken. Kijk bijvoorbeeld naar Italië, daar houden ze nog zo vast aan kennis van een halve eeuw geleden. Landen als Costa Rica, Colombia en Panama zijn veel vindingrijker. Ze  noemt als voorbeeld Café Altura, die voor haar Danilo koffie een innovatieve verwerkingsmethode gebruikt en er echt iets speciaals van maakt.

Dagmar is zelf de oceaan overgestoken om de koffieplantages in El Salvador en Panama met eigen ogen te zien. Ondanks dat Midden-Amerikaanse landen het meest innovatief zijn qua koffie, gaat er voor haar niets boven Ethiopische koffie. De Hunkute uit Ethiopië (Sidamo regio) is haar favoriet.

 

 


Naar smoelenboek