Karlijn Dapper
Karlijn Dapper

Mijn eerste kopje thee dronk ik toen ik 7 jaar oud was, sterke zwarte thee met heel veel melk en suiker. Pas tijdens mijn hbo studie Communicatie begon ik wat te experimenteren met theesoorten. Echt gegrepen door het thee-virus werd ik pas na een bezoek aan een theeplantage in Sri Lanka. Wat komt er veel kijken bij het maken van het ogenschijnlijk simpele product! Toch duurde het nog jaren voor ik mijn fascinatie voor thee in de praktijk kon brengen. In 2009 startte ik een Bed & Breakfast en daarbij een kleine theesalon, puur voor Afternoon Tea’s. Nadat ik in mijn zoektocht naar meer informatie over thee een theeworkshop volgde, hoorde ik van de opleiding tot theesommelier bij ITC. Inmiddels zit ik in het derde jaar van de opleiding, heb ik inspirerende theereizen gemaakt naar China (2013) en Taiwan (2014) en blijft mijn fascinatie voor thee groeien. Je kunt een leven lang studeren op thee, en dan ben je nog niet uitgeleerd!

Naast de B & B geef ik advies aan en verzorg ik theeinspiratiesessies voor horeca. Vooral over koken met thee en thee-spijs combinaties. Verder organiseer ik proeverijen voor particulieren en heb ik sinds eind 2014 een blog/webshop  in thee (tealifestyle.nl),  waarop ik mijn kennis over thee en in het bijzonder ‘koken met thee’ en  ‘thee-spijs combinaties’ deel . 

Ik vind het heerlijk om mijn passie voor thee met anderen te delen. ITC academy is hiervoor de perfecte plek. Tijdens trainingen en proeverijen gebeuren altijd leuke dingen, Tea makes things happen!


Naar smoelenboek