Trees Wandel
Trees Wandel

Trees wilde graag specialist in ‘iets’ worden, omdat ze in haar dagelijkse baan al generalist is. Dat ‘iets’ werd thee. Thee was altijd al onderdeel van Trees’ dagelijks ritueel. Want dankzij haar Indische roots is ze opgegroeid in een theecultuur. Eentje van de grote mokken thee, dat wel.

Inmiddels heeft Trees drie jaar opleiding en verschillende reizen naar theelanden achter de rug. Dat is ook haar specialisatie binnen ITC Academy. Trees geeft les over de landen die ze bezocht heeft. Zo geeft ze onze cursisten niet alleen de theorie over die landen mee, maar ook wat ze zelf ervaren heeft. Voor haar een absolute must om die lessen überhaupt te kunnen geven. 

Ondanks de vele reizen die Trees al gemaakt heeft, wordt ze toch steeds weer verrast door de realiteit. Zo blijkt dat de wereld van thee veel groter is dan ze ooit had bedacht. Er is geen standaard werkwijze waarop je thee maakt. Alles is afhankelijk van het land van herkomst, het klimaat en de locatie waar de thee groeit. Van de landen die Trees bezocht heeft zijn China en India favoriet, op de voet gevolgd door Sri Lanka, Nepal en Indonesië.

De verwondering die Trees zelf nog steeds heeft bij thee, gunt ze ook onze cursisten. Bij ITC Academy reiken we alles aan om die kennis en verwondering over het product te blijven vergroten. De opleidingen bij ITC Academy zijn echt een ervaring. Er werken alleen maar mensen met liefde voor het vak die zelf ondertussen ook continue werken aan kwaliteit en vernieuwing.

Trees drinkt zelf de hele dag door thee. Haar favorieten hangen samen met het moment van de dag en haar stemming. Zo ontbijt ze met een witte thee. In de middag zet ze graag een Oolong en weer iets later komt een groene thee uit Japan aan bod. ’s Avonds sluit ze de dag af met een post-gefermenteerde thee.


Naar smoelenboek