Mariëlla Erkens
Mariëlla Erkens

Een fervent theedrinker was Mariëlla altijd al. Vroeger waren dat gewoon zakjes thee. Totdat ze de single origin theeën, gecombineerd met spijzen, ontdekte tijdens een proeverij. Toen was ze op slag verliefd, kocht theeën en boeken en dook dieper in de wereld van thee. Niet lang daarna kwam ze Richard Schukkink tegen en dat was de start van haar driejarige opleiding tot theesommelier.

Omdat Mariëlla tijdens haar opleiding nog volop werkzaam was als kok -ze had ooit haar eigen restaurant op het strand van Brazilië- was het niet meer dan logisch dat Tea & Foodpairing haar specialiteit werd. Grote kans dus dat je haar tegenkomt tijdens die lesdag in je opleiding! Haar liefde en respect voor thee geeft ze dolgraag aan jou door.

Omdat -naast thee- reizen ook een grote liefde van Mariëlla is, kon trips naar de theevelden niet uitblijven. Ze is in India en Japan geweest. Japans is nu haar favoriet, ze heeft veel met de Japanse theeën en cultuur en de verfijnde benadering van de Japanners naar thee. Dit jaar (2018) staat Taiwan op de planning, dus wie weet wordt Japan van de eerste plek verstoten!

Dat onze opleidingen erkend zijn in combinatie met de enorme vakkennis van Richard maakt ITC Academy uniek. Je kunt wel stellen dat hij in Nederland degene is met de meeste kennis over thee.

Wat Mariëlla zelf graag drinkt? Ze heeft geen favoriet. Wat ze drinkt is volledig afhankelijk van het seizoen, het moment van de dag en haar bui. Er is altijd een passende thee te vinden!

 

 


Naar smoelenboek