Paul Tinhout
Paul Tinhout

Met tien jaar ervaring in de horeca heeft Paul het allemaal wel voorbij zien komen. Van hele slechte koffie tot koffie met een mooi verhaal. Gelukkig heeft hij inmiddels ontdekt hoe lekker koffie kan zijn. Tijdens zijn baan als barista in het Rijksmuseum kwam zijn passie voor koffie pas echt tot bloei. Inmiddels heeft Paul alle opleidingen binnen ITC Academy afgerond en bijna alle SCA certificaten die er te behalen zijn op zak.

Paul ziet het als zijn taak om studenten van ITC Academy nog enthousiaster te maken over koffie. Hij wil ze ook graag laten inzien dat de koffie die wij drinken en zetten een heel leven heeft gehad voordat wij het in handen krijgen. Het meeste werk is gedaan door de boer. Als roaster of barista kunnen we met het eindproduct binnen 20 minuten of 30 seconden iets heel lekkers of heel vies maken. Samen met de cursisten proberen we natuurlijk altijd het lekkerste uit de koffie te halen.

Dat alle kennis direct uit de origin is verkregen is wat ITC Academy zo’n speciaal opleidingsinstituut maakt. Die kennis is ook nog eens heel erg breed, want bij ITC Academy kennen we het allemaal: van de hoogste kwaliteit koffie tot aan het laagste niveau. Dat ziet Paul als een groot voordeel van werken bij een onafhankelijke partij, alles komt voorbij en wordt objectief beoordeelt.

Paul is zelf naar Panama afgereisd om daar de koffieproductie met eigen ogen te zien. Hij is dol op de Panana Geisha, maar beschouwt Kenia als z’n favoriete koffieland.

 

 


Naar smoelenboek