Over ITC Academy


Wat ooit begon als liefhebberij op een zolderkamer is inmiddels uitgegroeid tot een heuse academie.
Bij oprichter Richard Schukkink stroomt thee en koffie door de aderen. Al als kind nam hij bijzondere theeën mee naar huis vanaf zijn vakantiebestemming. Maar ook de liefde voor koffie zat er al vroeg in, begin jaren negentig kocht hij een Kees van der Westen-espressomachine voor privégebruik.
Tel daar het reisvirus en een onbegrensde nieuwsgierigheid naar alles wat met koffie en thee te maken heeft bij op en je hebt -dat durven wij wel te zeggen- de man met de meeste passie en kennis op dat gebied te pakken.

Toptrainers
Omdat Richard niet alle trainingen en cursussen zelf kan geven -al zou hij dat het liefste doen- heeft hij een aantal mede-fanatici opgeleid. Niet alleen krijgen onze trainers alle kennis uit eerste hand, ook gaan ze mee op thee- en koffie reizen. Verder krijgen ze een opleiding in hoe ze kennis het beste aan jou over kunnen brengen. Wel zo handig.

Leren door te doen
Een groot deel van onze trainingen bestaat uit veel koffie en thee maken, ruiken en proeven. De theorie die je leert breng je dus meteen in de praktijk. Om er voor te zorgen dat alles wat je leert beklijft, toetsen we je opgedane kennis regelmatig. Zo waarborgen we onze kwaliteit als SVH-erkend opleidingsinstituut.

Wereldreizigers
We zijn bij International Tea and Coffee Academy dol op reizen naar landen van herkomst. Zo houden we onze kennis up-to-date, kennis die we graag weer aan jou overdragen! Wil je ook snuffelen aan koffiebonen en theeblaadjes plukken? Dat kan! Ieder jaar maken we trips naar thee- en koffie producerende landen. Niets zo bijzonder als zien waar jouw geliefde warme drank vandaan komt.

Consultancy
Alle kennis die we in huis hebben gebruiken we niet alleen om barista’s en theesommeliers op te leiden. Als onafhankelijk kennisinstituut adviseren we ook bedrijven die actief zijn op de koffie- en theemarkt. Wat we doen is heel breed; van het afstellen van koffiemachines voor Philips en Lidl tot het trainen van personeel bij Nestlé, Simon Lévelt en Bagels & Beans. Lees meer over onze activiteiten in de industrie

Trainers

Richard Schukkink

Kennis is leuk, maar mij gaat het erom wat je ermee dóet. In mijn geval is dat meer genieten van koffie, thee en cacao, ermee spelen en kennis overdragen.

Lees meer >
Mariëlla Erkens

Er zijn zo veel soorten thee, diverse manieren om die te zetten, talloze combinaties te bedenken, dat ik er de rest van mijn leven verwacht zoet mee te zullen zijn.

Lees meer >
Trees Wandel

Mijn praktijkervaring met thee (-processen) heb ik opgedaan in Sri Lanka, Nepal, China en Indonesië

Lees meer >
Ilithyia Mërien

Mijn koffie verhaal begon in 2008 en dat verhaal begon niet eens met de puurheid en smaak van de koffie maar met het toevoegen van melk en de kunst daarvan. Latte Art is voor mij de rede geweest om me in de koffie te storten.

Lees meer >
Dagmar Geerlings

Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik voor het eerst een espresso kreeg die ik lekker vond. Ik kreeg een barista training via mijn werk en leerde dat een espresso niet bitter hoefde te smaken, maar dat je zelf invloed had op de balans in een espresso. Dat was voor mij het moment dat ik dacht, hier moet ik meer van weten. Vanaf dat punt ben ik me steeds meer in koffie gaan verdiepen, waardoor ik uiteindelijk in Australië ben beland om een jaar lang koffie te zetten bij “the legends down under”. 

Lees meer >

Barista’s en Theesommeliers

Vincent Evers

Al tientallen jaren heb ik een enorme passie voor en interesse in alles wat met koffie te maken heeft. Van een klein mokkapotje, via een Quickmill met ingebouwde molen naar nu een ECM Giotto met een Mazzer Mini als thuisopstelling.

Lees meer >
Hanneke Habraken

Ruim vier jaar geleden groeide mijn interesse in koffie. Thuis ging ik experimenteren met de espressomachine. Omdat ik graag meer over koffie wilde leren, volgde ik een baristatraining bij ITC Academy. Ik kreeg daardoor de smaak helemaal te pakken en volgde het Master Barista Program leerjaar 1. Tijdens deze opleiding stond één lesdag in het teken van thee. Ik werd verrast door de veelzijdigheid van dit product.

Lees meer >
Ilse Beemsterboer

Al van jongs af aan ben ik een enorme liefhebber van thee. Omdat ik gezond leven van groot belang vind, vroeg ik me af of de diverse theesoorten die ik dronk wel zuiver en gezond waren.

Lees meer >
Brigitte van Schooten

Al van jongs af aan ben ik een enorme liefhebber van thee. Omdat ik gezond leven van groot belang vind, vroeg ik me af of de diverse theesoorten die ik dronk wel zuiver en gezond waren.

Lees meer >

The Office

Renee Kunnen

Het is mijn passie om ITC Academy te laten groeien, en wat mij betreft financieel!

Lees meer >
Deirdre Deprettere

Mijn rol binnen ITC Academy brengt mijn passies samen: ondernemen, reizen, thee, en sinds kort ook koffie.

Lees meer >