Over ITC Academy


Wat ooit begon als liefhebberij op een zolderkamer is inmiddels uitgegroeid tot een heuse academie.
Bij oprichter Richard Schukkink stroomt thee en koffie door de aderen. Al als kind nam hij bijzondere theeën mee naar huis vanaf zijn vakantiebestemming. Maar ook de liefde voor koffie zat er al vroeg in, begin jaren negentig kocht hij een Kees van der Westen-espressomachine voor privégebruik.
Tel daar het reisvirus en een onbegrensde nieuwsgierigheid naar alles wat met koffie en thee te maken heeft bij op en je hebt -dat durven wij wel te zeggen- de man met de meeste passie en kennis op dat gebied te pakken.

Toptrainers
Omdat Richard niet alle trainingen en cursussen zelf kan geven -al zou hij dat het liefste doen- heeft hij een aantal mede-fanatici opgeleid. Niet alleen krijgen onze trainers alle kennis uit eerste hand, ook gaan ze mee op thee- en koffie reizen. Verder krijgen ze een opleiding in hoe ze kennis het beste aan jou over kunnen brengen. Wel zo handig.

Leren door te doen
Een groot deel van onze trainingen bestaat uit veel koffie en thee maken, ruiken en proeven. De theorie die je leert breng je dus meteen in de praktijk. Om er voor te zorgen dat alles wat je leert beklijft, toetsen we je opgedane kennis regelmatig. Zo waarborgen we onze kwaliteit als SVH-erkend opleidingsinstituut.

Wereldreizigers
We zijn bij International Tea and Coffee Academy dol op reizen naar landen van herkomst. Zo houden we onze kennis up-to-date, kennis die we graag weer aan jou overdragen! Wil je ook snuffelen aan koffiebonen en theeblaadjes plukken? Dat kan! Ieder jaar maken we trips naar thee- en koffie producerende landen. Niets zo bijzonder als zien waar jouw geliefde warme drank vandaan komt.

Consultancy
Alle kennis die we in huis hebben gebruiken we niet alleen om barista’s en theesommeliers op te leiden. Als onafhankelijk kennisinstituut adviseren we ook bedrijven die actief zijn op de koffie- en theemarkt. Wat we doen is heel breed; van het afstellen van koffiemachines voor Philips en Lidl tot het trainen van personeel bij Nestlé, Simon Lévelt en Bagels & Beans. Lees meer over onze activiteiten in de industrie

Trainers

Richard Schukkink

Kennis is leuk, maar mij gaat het erom wat je ermee dóet. In mijn geval is dat meer genieten van koffie, thee en cacao, ermee spelen en kennis overdragen.

Lees meer >
Mariëlla Erkens

Er zijn zo veel soorten thee, diverse manieren om die te zetten, talloze combinaties te bedenken, dat ik er de rest van mijn leven verwacht zoet mee te zullen zijn.

Lees meer >
Trees Wandel

Mijn praktijkervaring met thee (-processen) heb ik opgedaan in Sri Lanka, Nepal, China en Indonesië

Lees meer >
Ilithyia Mërien

Mijn koffie verhaal begon in 2008 en dat verhaal begon niet eens met de puurheid en smaak van de koffie maar met het toevoegen van melk en de kunst daarvan. Latte Art is voor mij de rede geweest om me in de koffie te storten.

Lees meer >
Dagmar Geerlings

Ondanks dat werken in de koffie nooit een bewuste keuze was, runt Dagmar nu toch haar eigen koffiebar in Utrecht. Ze is de koffie ‘ingerold’. Via een bijbaan in een koffiezaak naar een jaar fulltime koffie maken Down Under. In Australië was het echt keihard knallen geblazen in een café dagelijks meer dan 1000 shots uit de machine werden getrokken. De kennis en ervaring die Dagmar daar heeft opgedaan wilde ze graag delen, dus de stap naar trainer was zo gemaakt.

 

Je kunt Dagmar bij verschillende trainingen van ITC Academy tegenkomen, maar haar specialiteiten zijn filterkoffie, espresso-based drinks, Latte Art en de wedstrijddag. Dagmar doet zelf aan wedstrijden mee, dus ze kan als geen ander vertellen hoe het er op zo’n dag aan toe gaat.

 

Aan studenten van ITC Academy adviseert ze om vooral sceptisch te blijven en niet alles voor zoete koek aan te nemen. Het barista-vak is nog zo jong en er is nog heel veel te leren en ontdekken. Kijk bijvoorbeeld naar Italië, daar houden ze nog zo vast aan kennis van een halve eeuw geleden. Landen als Costa Rica, Colombia en Panama zijn veel vindingrijker. Ze noemt als voorbeeld Café Altura, die voor haar Danilo koffie een innovatieve verwerkingsmethode gebruikt en er echt iets speciaals van maakt.

 

Dagmar is zelf de oceaan overgestoken om de koffieplantages in El Salvador en Panama met eigen ogen te zien. Ondanks dat Midden-Amerikaanse landen het meest innovatief zijn qua koffie, gaat er voor haar niets boven Ethiopische koffie. De Hunkute uit Ethiopië (Sidamo regio) is haar favoriet.

 

Lees meer >

The Office