Overzicht

SCA Barista Skills Foundation

Algemeen

Weet jij het verschil tussen een Arabica en een Robusta? En waarom het gebruik van verse bonen belangrijk is? Hoe zet je een espresso? En hoe schuim je melk op? Hoe bewaar je koffie?

In de training SCA Barista Skills Foundation leren we de verschillen in koffiebonen en het belang van de versheid van bonen. We leren uit welke stappen het zetten van een espresso bestaat en we leren het verschil herkennen tussen zuur, bitter, sterk en slap. We kijken ook naar hygiëne op de werkplek. Het is een dag met achtergrondkennis, maar vooral ook veel oefenen en spelen met koffie!

Duur

Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Vooropleiding

Deze training is ontwikkeld om de basis vaardigheden van een barista te introduceren aan mensen die nog geen barista trainingen gevolgd hebben.

Kosten

Training: € 197,00 exclusief BTW (inclusief reader en lunch)
Certificaat: € 60,00 exclusief BTW

Leermiddelen

Beschikking over een espressomachine hebben is noodzakelijk om het praktijkgedeelte te kunnen oefenen. Dit kan een eigen machine zijn, maar ook een machine op de werkplek of in een horecagelegenheid in de buurt. Daarnaast biedt ITC Academy oefenavonden aan voor cursisten die niet de beschikking hebben over een espressomachine.

Doelgroep

Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.
Deze training is ontwikkeld om de basis vaardigheden van een barista te introduceren aan mensen die nog geen barista trainingen gevolgd hebben.

Toetsing

Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die de cursist nodig heeft om te oefenen. Het examen, dat ongeveer 1,5 uur duurt, bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Zodra jij als cursist het gevoel hebt klaar te zijn voor het examen, kan je contact met ons opnemen (t. 06 12 80 25 93 0f e-mail info@remove-this.itcacademy.nl) om het examen in te
plannen. Wij hebben elke maand vaste examenavonden ingepland in zowel Zeewolde als Den Haag. 

Programma

Koffiebonen:Wat is het verschil tussen Arabica en Robusta? Waarom zijn verse bonen belangrijk? Hoe bewaren we koffie?
Malen, doseren en tamping:We leren spelen met en herkennen van zuur, bitter, sterk en slap. Waarom moet je deze verschillen kunnen onderscheiden?
Brewing en Extraction:Hoe zet je een espresso? Uit welke stappen bestaat het zetten van een espresso? Hoe herken je overextractie en onderextractie? En hoe los je dit op?
Melk opschuimtechnieken:Waarom is verse melk belangrijk? Hoe schuim je melk op? Hoe maak je een cappuccino en een caffé latte?
Hygiëne, gezondheid en veiligheid:Wat vindt de Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) belangrijk? Hoe werk je hygiënisch op de werkplek en hoe houd je de werkplek schoon?
Schoonmaak en machineonderhoud:Hoe houd je de espressomachine schoon? Wat gebeurt er als je de machine niet regelmatig schoonmaakt?

Locaties

DEN HAAG

International Tea & Coffee Academy
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag
T. 06 12 80 25 93

ZEEWOLDE

International Tea & Coffee Academy
Gildenveld 8
3892 DG Zeewolde
T. 06 12 80 25 93

Cursus Lesdagen Datum Tijd Plaats Prijs ex btw
ex certificaat
SCA Barista Skills Foundation 1 25-10-2017 10:00–17:00 Den Haag € 197,00 Aanmelden
SCA Barista Skills Foundation 1 18-12-2017 10:00–17:00 Zeewolde € 197,00 Aanmelden
SCA Barista Skills Foundation 1 27-01-2018 10:00–17:00 Den Haag € 197,00 Aanmelden
SCA Barista Skills Foundation 1 14-03-2018 10:00–17:00 Zeewolde € 197,00 Aanmelden
SCA Barista Skills Foundation 1 30-04-2018 10:00–17:00 Den Haag € 197,00 Aanmelden
SCA Barista Skills Foundation 1 27-06-2018 10:00–17:00 Zeewolde € 197,00 Aanmelden
SCA Barista Skills Foundation 1 17-09-2018 10:00–17:00 Zeewolde € 197,00 Aanmelden
SCA Barista Skills Foundation 1 10-11-2018 10:00–17:00 Den Haag € 197,00 Aanmelden
SCA Barista Skills Foundation 1 19-12-2018 10:00–17:00 Den Haag € 197,00 Aanmelden