Extra Premium Gyokuro uit Hoshino, Yame (Fukuoka)

 

Hoshino is een dorp vlak bij de stad Yame in Fukuoka. Het is een bergachtig gebied met hoge bergen. Door het dorp loopt de Yoshino rivier en de theetuinen liggen aan deze rivier.

Het verschil tussen dag en nacht temperatuur is groot en daar houdt thee van! 

Uniek bij deze thee is dat hij de laatste 21 dagen voor de oogst overschaduwd is door Honzu: een bedekking van stro. Dit komt nog maar voor op 6 theetuinen in heel Japan. De meeste tuinen zijn overgestapt op kunststof overkappingen omdat dit veel sneller werkt. Men gaat ervan uit dat de regen die op de Honzu valt stofjes uit het stro meeneemt en voor het unieke karakter zorgt.

Het overschaduwen van de blaadjes zorgt ervoor dat de plant extra chlorofyl aanmaakt waardoor de thee veel zoetheid en umami ontwikkelt.

De theeblaadjes zijn prachtig gelijkmatig en donkergroen van kleur. In het kopje zorgt dit voor een bijna fluoriserende groene kleur. Prachtige groene aroma’s van zeewier, spinazie en groene asperges wisselen de mooie zoete aroma’s van steenvruchten af. Een absolute aanrader!

Zetadvies:

8 gram thee op 70 ml. zacht water van 40-50℃
Trektijd: 1-1.5 minuten
Tenminste drie mooie infusies
Tip: zet hem in een Kyusu! 

Te koop bij: www.greenteaandco.com