Moonshine White cake

Witte Pu Erh van Tea Adventure

naam:

Yue Guang Bai Moonshine White Cake (357 gr)

oorsprong:

Jingmai, net buiten Xishuangbanna, Yunnanjaar: 2013

type:

witte Pu Erh cultivar: Yunnan Da Ya

certificaten:  

biologisch

bijzonderheden:

Deze witte thee draagt de naam Moonshine, omdat de bladeren ooit gedroogd werden bij het licht van de maan.   Ik gebruikte 4,4 gram op 2 dl, waste de thee en liet de eerste zet in water van 95 C 10 seconden trekken. De tweede zet ook, derde 15 seconden, 4e zet 25 sec etc.Je kunt tot wel 20 keer water bij schenken. 

diversen:

Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Heel bijzonder van smaak. 

info:

Deze thee is een combinatie van pu erh en witte thee. Omdat deze thee afkomstig is van de Yunnan Daya cultivar, is het officieel een pu erh thee. De thee is heel vroeg in het seizoen geplukt: alleen de witte (donzige) loten. Omdat de thee gemaakt is volgens het witte thee procedé en vervolgens het post gefermenteerde proces heeft doorlopen is deze thee in praktijk een witte  pu erh. Ook qua smaak heeft deze thee veel overeenkomsten met andere witte theesoorten én met pu erh raw, zij het in veel mildere vorm. 

kleur - uiterlijk:

Schitterende kleurschakeringen van zilvergrijzig wit tot olijfgroen, olijfbruin en donkergrijs-bruin.

geur:  

Zoete tabak, hooi, stal, nat stro, honing, vanille, kersen, gedroogd fruit

smaak:

Complex, zacht, medium-vol met een droge en zeer lange afdronk, zoet, een vleugje aangename zachte bitters.

waar te koop:  

http://tea-adventure.nl/witte-thee/theeblok-moonshine-white

prijs:

32,50 

conclusie:

Fantastisch zachte en frisse, fruitige pu erh. Combineert met heel veel gerechten uitstekend. Gaat ook heel goed bij chocolade, bijvoorbeeld Pump Street Bakery criollo Madagaskar 74%  Bean to BarHeeft een bijzonder smaakversterkend effect op gerechten, waarbij de thee zelf nog zachter wordt. 

Absolute aanrader!

GESCHREVEN DOOR:

Mariella Erkens