Naam:

Finca El Limoncillo - Nicaragua 

Producent:

Familie Mierish - eigenaren Finca El Limoncillo
Santos Demitrio Flores – Farm Manager
www.fincasmierisch.com

Algemeen:

De koffieplantage Finca El Limoncillo dankt zijn naam aan de oorspronkelijke overdadige groei van citroenbomen in dit gebied. De totale oppervlakte van de Finca is 1722 ha, waarvan circa 85% koffie-areaal. De rest van het gebied bestaat uit regenwoud. De prachtige estate heeft vier watervallen en een grote diverstiteit aan flora en fauna. Over de plantage lopen vele bergpaden en talrijke stroompjes.

De familie Mierisch, al drie generaties eigenaar van deze estate, heeft van El Limoncillo een hecht familiebedrijf gemaakt waar een hoge kwaliteit “shade-grown” koffie wordt geproduceerd met respect voor mens en milieu.

Herkomst:

Nicaragua – Departement: Matagalpa - Gemeenschap/plaats: Yasica Norte

Variëteit:

Java Nica

Hoogte:

850 – 1.150 m

Bewerking:

Droog gefermenteerd en daarna gewassen.

Oogst:

januari - maart 2017

Certificaten:

UTZ certified

Awards:

2008 Cup of Excellence 2de plaats 

Recept:

Hario V60; 30 gram (met de handmolen) grof gemalen koffie op 500 ml water
30 seconden laten bloomen, in 3 tot 4 minuten opschenken

Kleur / uiterlijk:

Het is een lichtgebrande koffie. 

Smaak:

Zachte koffie,mooi in balans, fruitig met een zoetje.

Mondgevoel:

Soepele koffie.

Verkrijgbaar bij:

Simon Lévelt

Geschreven door:

Bram te Riele