Marou Ba Ria 76%

 

Vietnam produceert naast prachtige thee, ook heerlijke chocolade! Soms moet je naar de ingrediënten kijken om er zeker van te zijn dat de mooie fruitige aroma’s echt alleen afkomstig zijn van de cacaoboon!

Goedkope chocolade is vaak monotoon en plakkerig. Bij deze chocolade zorgen de frisse zuren, die aan appel doen denken, voor een spannende ervaring. Vol van smaak zonder dat het overweldigend wordt. 

Deze chocolade laat zich helaas wat minder combineren met Vietnamese thee maar bij een zoete Chinese thee zoals een Yunnan Hong Cha Bi Luo smaakt hij super!

Algemeen: Een chocolade van Trinitario cacaobonen uit de Bà Ria provincie in zuid-oost Vietnam. De chocolade wordt gemaakt door twee Franse chocolademakers: Vincent Mourou en Samuel Maruta. De naam Marou is dan ook een afgeleide van de achternamen van Vincent en Samuel.

Marou won in 2013 meerdere prijzen bij de London Academy of Chocolate (AOC).

De chocolade wordt gemaakt in het land waar de cacao groeit. Niet eenvoudig, want de tropische hitte maakt het maken van chocolade een behoorlijke uitdaging.

Aroma’s: Rood fruit, appel, frisse zuren, tabak, nootjes en veel body.

Textuur: Filmend en zacht