Over ITC Academy

Wat je doel ook is: lekker verder met wat je doet, af en toe iets nieuws leren en kijken waar je uitkomt, of spelenderwijs blijven leren en toewerken naar het verwezenlijken van je dromen. The International Tea and Coffee Academy heeft voor iedereen een plek en training.

We laten je graag zien waarom wij zo gepassioneerd zijn over koffie en thee. We doen niets liever dan de hele dag kennis vergaren en dit continu delen met anderen. Op een speelse manier, welteverstaan. Niet per se met de neus in de studieboeken (al gebruiken we die heus), maar aan de slag. De machines erváren, en vooral de ingrediënten zien, proeven, voelen en ruiken. Zodat jij je voordeel met die kennis kunt opdoen. Op professioneel vlak of thuis, in je eigen keuken.

We worden heel blij van het blijven vergaren van nieuwe kennis en bedenken hoe we dat kunnen delen. Er is nog zoveel te ontdekken! Op zo veel plekken, dichtbij huis of ver weg. Die reis gaan we graag samen met jou aan. Of het nu op de werkvloer – zoals jouw winkel, espressobar, restaurant/café, het testlab is, met een mobiele espressobar, op één van onze leslocaties, of letterlijk: samen afreizen naar China, Guatemala, et cetera.

Trainers

Richard Schukkink

Kennis is leuk, maar mij gaat het erom wat je ermee dóet. In mijn geval is dat meer genieten van koffie, thee en cacao, ermee spelen en kennis overdragen.

Lees meer >
Mariëlla Erkens

Er zijn zo veel soorten thee, diverse manieren om die te zetten, talloze combinaties te bedenken, dat ik er de rest van mijn leven verwacht zoet mee te zullen zijn.

Lees meer >
Trees Wandel

Mijn praktijkervaring met thee (-processen) heb ik opgedaan in Sri Lanka, Nepal, China en Indonesië

Lees meer >
Ilithyia Mërien

Mijn koffie verhaal begon in 2008 en dat verhaal begon niet eens met de puurheid en smaak van de koffie maar met het toevoegen van melk en de kunst daarvan. Latte Art is voor mij de rede geweest om me in de koffie te storten.

Lees meer >
Dagmar Geerlings

Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik voor het eerst een espresso kreeg die ik lekker vond. Ik kreeg een barista training via mijn werk en leerde dat een espresso niet bitter hoefde te smaken, maar dat je zelf invloed had op de balans in een espresso. Dat was voor mij het moment dat ik dacht, hier moet ik meer van weten. Vanaf dat punt ben ik me steeds meer in koffie gaan verdiepen, waardoor ik uiteindelijk in Australië ben beland om een jaar lang koffie te zetten bij “the legends down under”. 

Lees meer >

Barista’s en Theesommeliers

Vincent Evers

Al tientallen jaren heb ik een enorme passie voor en interesse in alles wat met koffie te maken heeft. Van een klein mokkapotje, via een Quickmill met ingebouwde molen naar nu een ECM Giotto met een Mazzer Mini als thuisopstelling.

Lees meer >
Hanneke Habraken

Ruim vier jaar geleden groeide mijn interesse in koffie. Thuis ging ik experimenteren met de espressomachine. Omdat ik graag meer over koffie wilde leren, volgde ik een baristatraining bij ITC Academy. Ik kreeg daardoor de smaak helemaal te pakken en volgde het Master Barista Program leerjaar 1. Tijdens deze opleiding stond één lesdag in het teken van thee. Ik werd verrast door de veelzijdigheid van dit product.

Lees meer >
Ilse Beemsterboer

Al van jongs af aan ben ik een enorme liefhebber van thee. Omdat ik gezond leven van groot belang vind, vroeg ik me af of de diverse theesoorten die ik dronk wel zuiver en gezond waren.

Lees meer >
Brigitte van Schooten

Al van jongs af aan ben ik een enorme liefhebber van thee. Omdat ik gezond leven van groot belang vind, vroeg ik me af of de diverse theesoorten die ik dronk wel zuiver en gezond waren.

Lees meer >

The Office

Renee Kunnen

Het is mijn passie om ITC Academy te laten groeien, en wat mij betreft financieel!

Lees meer >
Deirdre Deprettere

Mijn rol binnen ITC Academy brengt mijn passies samen: ondernemen, reizen, thee, en sinds kort ook koffie.

Lees meer >